Eg følte meg som Elvis!

Tekst og foto av Vernepleiestudentane Birte Stenehjem, Sigrid Jørdre Tolo, Therese Hevrøy, Camilla Nymark Melle, Ida Undall og Susanne Nymark Rasmussen


Vekao hadde den 19 mars i samarbeid med høgskolen i Sogndal arrangert en konsert med Asvo bandet. Bandet sine medlemmar kjem frå Indre Sogn ASVO, der det jobbar personar med særskilte behov, i samarbeid med Årdal kommunale musikk og kulturskole. De har band øving en gang i uken og har fokus på sang, dans, samspill og bevegelse. De spiller coverlåter fra forskjellige artister og der de også har soloinnslag på ulike instrumenter.

Alle inviterte fikk servert mat og drikke. Asvo bandet startet konserten med sin egen sang. De fikk publikums oppmerksomhet fra første sekund. De spilte alt fra Olav Stedje til Elvis.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA
”Eg har likt Elvis siden eg var liten” sier Terje. Han kom frem og sang som hans største idol Elvis som avslutningslåt. Dette gjorde inntrykk på Terje ettersom han har vært i Graceland i Memphis og stor fan i alle år.

Under konserten byttet medlemmene i bandet på å spille de ulike instrumentene. Korsangerne var de samme under hele konserten.
”I dag kvidde eg meg litt til konserten, men det pleier eg ikkje å gjera”, sier den ene koristen Guro. Hun har sunget siden hun var 3 år, men kunne ikke tenke seg å være vokalist alene.

Bandet var fornøyd med egen innsats, og publikum viste stor entusiasme. Vi pratet med noen av de inviterte etter konserten. John Havellen har vært på konsert med ASVO bandet før, og presiserte at de var like flinke som alltid!

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Ida Solheim svarte gledelig på spørsmål da vi spurte om å få intervjue henne, for dette er hun vant med. Hun likte ASVO sangen best, for den var det fart i.

 

Bandet fikk den perfekte responsen fra publikum, med stående applaus med rop om ekstra nummer. De tok utfordringen på strak arm og fyrte i gang med sin egenkomponerte slager; ASVO – HEI OG HÅ!

Link til reportasje i Sogn Avis:

http://www.sognavis.no/Asvobandet_rocka_Vekao-5-48-9864.html